Placa wireless nerecunoscut[

Creat de Claudiu234, 08 Septembrie, 2025, 10:29:41

« precedentul - următorul »

Claudiu234

Am instalat Ubuntu 24.04.3 LTS si placa wireless nu e recunoscuta. Am pus un stick wireless usb si functioneaza cu acesta si am verificat si la aditional drivers si nu a gasit nimic pentru placa wireless de la laptop.
Pe windows placa de la wireless e recunoscuta.

Imi puteti spune ce trebuie facut ca sa fie recunoscuta si placa wireless de la laptop?

Danut Hintariu

Salut,

Ruleaza in terminal comanda si posteaza raspunsul sa vedem ce placa wireless ai in laptop

lspci -nnk | grep -iA3 net
Uneori se instaleaza din linux-firmware, alteori trebuie adaugat manual un pachet sau compilat.

De multe ori, placile Realtek (ex. RTL8723, RTL8821, RTL8852 etc.) au nevoie de drivere suplimentare care nu sunt incluse in kernel.

Claudiu234

Citat din: Danut Hintariu din 08 Septembrie, 2025, 23:37:17Salut,

Ruleaza in terminal comanda si posteaza raspunsul sa vedem ce placa wireless ai in laptop

lspci -nnk | grep -iA3 net
Uneori se instaleaza din linux-firmware, alteori trebuie adaugat manual un pachet sau compilat.

De multe ori, placile Realtek (ex. RTL8723, RTL8821, RTL8852 etc.) au nevoie de drivere suplimentare care nu sunt incluse in kernel.
Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter [10ec:c821]

si sistemul de operare Ubuntu 24.04.3 LTS (noble)